5.5.2016

Opiskelijablogi pohti tulevaisuuden työelämävalmiuksia.

Neljä Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden P2P-opiskelijaa Hyvinkään kampukselta tutkivat projektissaan tulevaisuuden opiskeluun, työelämään ja yrittäjyyteen vaikuttavia asioita. Projektitiimi julkaisi kevään aikana kahdeksan blogikirjoitusta aiheesta.

Blogikirjoituksia varten projektitiimi haastatteli yrittäjiä, opiskelijoita sekä opettajia. Erilaisia näkökulmia tulevaisuuden työelämään saatiin muun muassa futurologi Tarja Meristöltä sekä startup-yrittäjä Anne Oksaselta. Omaa tulevaisuuttaan pohtivat myös Riihimäen lukion abiturientit.


Tulevaisuuden työelämä murroksessa

Tulevaisuudessa työelämässä työntekijässä ei välttämättä enää arvosteta samoja ominaisuuksia ja taitoja kuin nyt. Lähes kaikki projektitiimin haastattelemat henkilöt ennakoivat tiettyjen ominaisuuksien korostuvan työntekijöitä valittaessa. Näitä ovat muun muassa joustavuus ja oma-aloitteisuus. Moni asiantuntija epäilee myös perinteisen hierarkisen urakehityksen muuttuvan horisontaalisemmaksi, jolloin perinteisen ylennyksen tavoittelemisen sijaan työntekijä keskittyy kehittämään osaamistaan laajalalti ja kokonaisvaltaisesti.

Tiedustelimme mielipiteitä myös yrittäjyydestä ja globalisaatiosta. Niin opiskelijat kuin opettajatkin kokivat yrittäjyyden ja sen lisäämisen tärkeäksi. Oppilaat totesivat, ettei yrittäjyys välttämättä sovi kaikille, opettajat puolestaan tunnistivat yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjämäisen asenteen tarpeen ja sen tuomisen opettamiseen mukaan. Globalisaatio koettiin mahdollisuutena ja eri kulttuurien tuntemus vahvuutena. Laajat verkostot ja jatkuva yhteydenpito maailmanlaajuisesti tulevat olemaan olennainen osa tulevaisuuden työelämää.


Laajaa kiinnostusta ja keskustelua

Opiskelijablogi keräsi satoja kävijöitä ja kaiken kaikkiaan lähes tuhat katselukertaa. Julkaistut kirjoitukset kirvoittivat myös keskustelua blogin kommenttiosiossa. Blogia voi käydä lukemassa ja kommentoimassa osoitteessa laureahyvinkaa.blogspot.fi.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö
Aleksi Ahtiainen
045 1393605
aleksi.ahtiainen@student.laurea.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti