11.4.2014

Esimerkkitapaus: Tiimitapaaminen

Tapaaminen alkaa lupaavasti: tiimiläiset valuvat sisään työskentelytilan ovesta, heivaavat turhat romppeet pois ja avaavat tietokoneensa. Kuluu hetki ennen kuin kaikilla on projektihallintaohjelma ja tarvittavat tiedostot auki edessänsä. Puheensorina täyttää tilan, kun tiimiläiset vaihtavat kuulumisia. Pian päästään asiaan: tiimiläiset vaihtavat ajatuksia ja kyselevät toisiltaan projektin kannalta ajankohtaisia kysymyksiä. Mitä otetaan esityslistalle seuraavaa ohjaajatapaamista varten? Minkälaisia osa-alueita teoriaan tulee? Onko jotain käytännön tehtäviä, mitä pitäisi tehdä? Keskustelu sujuu hyvässä ilmapiirissä, kukaan ei istu tänään nurkassa mököttämässä. Muutamat tosin ovat äänekkäämpiä kuin toiset.

Uudemmat opiskelijat saavat neuvoja Laureassa pidempään opiskelleilta. Pikkuhiljaa projektin aikana on alkanut selvitä, mitä P2P-toimintamalli on. Silti vanhempien opiskelijoiden ohjaus on tervetullutta aina tiimitapaamisissa. Ei sillä, että uudet opiskelijatkaan ihan turhia olisivat. Hekin heittävät omia ehdotuksiaan ja neuvovat muita tovereitaan. Sitä se projektityöskentely onkin. Jokainen tuo omat parhaat puolensa ja taitonsa mukaan projektiin.

Tiimitapaamisen aikana huomio herpaantuu. Ei hätää! Projektijohtaja suo tiimiläislle tauon, vaikka paljon on vielä tehtävää. Kaikki karkaavat hetkeksi omille teilleen, mutta pian palaavat omille paikoilleen. On helpompi jatkaa, kun on haukannut hieman raitista ilmaa tai käynyt hakemassa kupin kahvia alhaalta kahviosta.

Tiimi palaa palaverin aiheeseen virkistynein mielin. Keskustelun seuraamisen helpottamiseksi lyödään yhden tiimiläisen kone kiinni television näyttöön, jotta kaikki pysyisivät paremmin käryillä. Upea PowerPoint avittaa oppimista. Joku tirskuu taustalla omille jutuilleen. Toinen hermostuu tirskumiseen ja pyytää naurajaa olemaan hiljaa, jotta työskentelystä tulisi jotain. Tirskuja ymmärtää yskän ja keskittyy jälleen työskentelyyn.

Teorioiden osa-alueet saadaan päätettyä. Tiimiläiset avaavat Laurus-tietokannan ja etsivät sopivia teoksia kirjoittamiseen. Muutama löytyykin heti, joten he suuntaavat kirjastoon lainaamaan kirjat. Kirjojen lisäksi aiheesta löytyy muutama sopivalta vaikuttava nettilähde, kuten eräs opinnäyte. Teoria päätetään kirjoittaa niin, että jokainen ensin saa yksin aikaa lukea teoriaa varten ja sitten se kirjoitetaan koululla yhdessä.

Käytännön asioita ei juuri ole, mutta projektipäällikön tulee ottaa yhteyttä muutamaan henkilöön, kuten esimerkiksi projektin toimeksiantajaan, jolta pitää pyytää lisätietoja. Muut tiimiläiset voivat jokseenkin keskittyä teoriaan, mutta heidänkin pitää kehittää muutama kehitysidea projektin toteuttamista varten. Joku saa heti loistavan idean. Sihteeri kirjoittaa idean ylös tiimitapaamisen muistioon ja esityslistalle.

Tiimitapaaminen lähenee loppua ja tiimin jäsenet vaihtavat vielä muutaman sanan. Sitten kaikki on valmista, tavarat kerätään kasaan ja tiimiläiset suuntaavat kukin omille teilleen.

”Nähdään taas huomenna!” joku huikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti