14.4.2016

Seikkaillen yrittäjyyteen


Terkut SeikkailuSveitsistä! Tällä viikolla jatketaan yrittäjyys-teemalla. Haastattelimme yrittäjyydestä Anne Oksasta, seikkailupuisto SeikkailuSveitsin perustajaa, joka opiskelee Laureassa liiketaloutta.




Miten ikkunakauppiaasta tuli seikkailupuiston toimitusjohtaja? Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Anne työskenteli 15 vuotta rakennusteollisuudessa myyden ovia ja ikkunoita. Työtehtävien muuttuessa hänelle aukeni mahdollisuus lähteä opiskelemaan ja Oksanen aloitti liiketalouden opinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa. Jo pääsykoemateriaalia lukiessa Annelle syntyi ajatus työllistää itsensä ja mahdollisesti muutaman muunkin.
Mahdollisuudet on nähtävä suurempana kuin haasteet" -Anne Oksanen
Annen resepti yrittäjänä menestymiseen on teoriassa yksinkertainen, mutta käytännössä astetta vaikeampi. Kaikki lähtee pohjimmiltaan uskalluksesta sanoa idea ensimmäisen kerran ääneen. Luottamus omiin taitoihin ja itseensä uskominen ovat olennaisia osia yrittäjäksi aikovalla persoonalla. Kaikessa yritystoiminnassa on haasteensa, mutta mahdollisuudet pitää nähdä isompana kuin nämä haasteet, tiivistää Anne.

latenasufinaalin.png



Tulevaisuuden työelämässä Anne painotti asiakaslähtöisyyttä ja asiakaspalveluhenkeä. Iloinen asenne työhön ja oman persoonansa vahvojen puolien löytäminen ovat valttia tulevaisuudessa. Energinen toimitusjohtaja arvostaa lisäksi oma-aloitteisuutta ja toimeen tarttumista.

Mitä lukiolaiset ajattelevat tulevaisuuden opiskelusta? Entäpä työelämästä? Ensi viikolla luvassa lukiolaisten ajatuksia ja pohdintaa.

1 kommentti: