31.8.2014

Syyskuu saapuu ja uudet opiskelijat aloittavat opiskelunsa Hyvinkäällä

Hienoa, että kouluun tulee innokkaita opiskelijoita. Uudet sekä tutut ihmiset aloittavat opiskelun samana päivänä saman katon alla. On kuitenkin hyvä muistaa, että tutustuminen mahdollisimman moneen on hyväksi sinulle ja muille. Tällöin opiskelusta tulee mielekkäämpää, kun voi opiskella tuttujen kanssa.

Kun aloin itse opiskelemaan Laureassa Hyvinkäällä, olin aika pihalla opiskelun menosta. Muita vanhempana tunsin itseni hieman ulkopuoliseksi. Koulu kuitenkin hoiti homman kotiin ja piti perehdytysviikon, kuinka opiskella Laureassa uudella opiskelutavalla. Samalla ryhmäydyttiin eri tilanteissa muiden opiskelijoiden kanssa. Tätä perinnettä pidetään yllä, kun uusia opiskelijoita saapuu Hyvinkäälle opiskelemaan liiketaloutta. Näistä uusista tuttavuuksista saa loistavan tuen ja turvan opiskelulle.

Kuten aiemmin mainitsin, on monia tapoja tutustua ja verkostoitua ihmisiin. Paras tapa on heti lukukauden alussa oleva perehdytysviikko, jolloin on kaikenlaista aktiviteettia, joiden lomassa pystyy tutustumaan kanssaopiskelijoihin. Lisäksi on tapahtumia, joita muun muassa opiskelijakunta järjestää. Tällaisia tapahtumia ovat Warjofuksiaiset sekä Fuksiaiset, joissa uudet opiskelijat kisaavat leikkimielisesti joukkueissa toisiaan vastaan. Näissä tapahtumissa tulet tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin, jotka opiskelevat Hyvinkäällä tai muissa Laurea-ammattikorkeakoulun kampuksissa.

Projekteissa tapaat myös vanhempia opiskelijoita. Heiltä kannattaa kysellä, jos jokin asia opiskelussa mietityttää. Lisäksi heiltä voit kuulla mielipiteitä sekä uusia näkökulmia asioihin. Projekteissa tulet myös tutustumaan yhteistyökumppaneihin. Yhteistyökumppanit voivat olla monilta aloilta ja omata jopa kymmenien vuosien kokemuksen yritysmaailmasta. Olen saanut toimeksiantajilta monia hienoja neuvoja sekä opastuksia opintojen avuksi. Jossain vaiheessa tulet ehkä tekemään projekteja tiiviimmin heidän kanssaan, esimerkiksi heidän toimitiloissaan. Kannattaa siis omaksua heiltä saatavaa tietoa tulevissa projekteissa. He voivat tarjota sinulle työharjoittelupaikkaa, opinnäytetöitä tai jopa tulevaa työpaikkaa.


Miksi juuri opiskeluiden aikana kannattaa verkostoitua?

Sitä kannattaa kysyä itseltäsi.

Mitä sinä, arvon lukija, voit saada verkostoitumisesta?

Itse saan mahtavia tuttavuuksia, joiden kanssa voi jakaa näkemyksiä sekä kokemuksia. Lisäksi saan heiltä apua sekä voin antaa sitä myös heille tarvittaessa.

....joten vielä kerran kysyn sinulta, miksi kannattaa verkostoitua?



 -M

2 kommenttia:

  1. Hyvä ja tärkeä aihe. Suosittelen ehdottomasti uusia opiskelijoita lukemaan. :)

    VastaaPoista
  2. Verkostoituminen tekee opiskelusta mielekkäämpää. Yksin kaiken tekeminen on puuduttavaa, eikä opiskelu ole mielekästä, jos ei pysty jakamaan ajatuksiaan kenenkään kanssa.

    VastaaPoista