13.8.2014

Vaihtoon Kiinaan

Laurea-ammattikorkeakoulu Hyvinkään liiketalouden opiskelija Mimmi Matalamäki on lähdössä syksyksi vaihtoon Kiinaan. Vaihdon aikana hän kertoo kuulumisiaan täällä Hyvinkään Laurean blogissa. Tässä vähän Mimmin ajatuksia vaihtoon lähdöstä kaksi viikkoa ennen lähtöä.

***

Nimeni on Mimmi Matalamäki ja olen lähdössä Kiinaan vaihtoon täksi syyslukukaudeksi. Opinnot Hyvinkään Laureassa aloitin syksyllä 2013. Ajatus vaihtoon lähtemisestä syntyi viime syksyllä Hyvinkään Laureassa järjestetyllä kansainvälisyysviikolla. Kiinaan päätin lähteä, koska kulttuurierot Suomeen nähden ovat niin suuret. Kun kohdemaa oli selvillä, alkoi selvittely siitä miten vaihtoon lähteminen on mahdollista. Googlettamalla löysin Asia Exchange nimisen järjestön, jonka kautta on mahdollista päästä viiteen eri vaihtokohteeseen Aasiaan. Näistä yksi on Guangzhoussa, Kiinassa. Guangzhoussa tulen opiskelemaan kiinan kieltä, kulttuuria ja taloutta. Laurean kautta olisi myös ollut mahdollista lähteä Kiinaan vaihtoon. Tällöin olisin opiskellut Kiinassa P2P-malliin projekteissa. Syy miksi hain Asia Exchangen kautta Kiinaan vaihtoon on se, että haluan oppia mahdollisimman paljon Kiinan kulttuurista ja he kykenivät tarjoamaan tämän kurssiensa avulla.

Haku prosessi Asia Exchangella oli tosi yksinkertainen. Täytin vain hakemuksen netissä ja viikon päästä tuli vahvistus siitä, että minut on valittu vaihto-ohjelmaan ja voin ruveta suunnittelemaan tulevaa vaihto-opiskelua. Tähän suunnitteluvaiheeseen kuuluivat kaikki paperityöstä kohdemaahan tutustumiseen. Heinäkuun alussa tuli viralliset hyväksymiskirjeet Guangzhoun yliopistosta. Niiden avulla pystyin hakemaan Kiinan viisumin Helsingissä sijaitsevasta Kiinan suurlähetystöstä. Lentoliput tilasin jo hyvissä ajoin maaliskuussa, jolloin hinnat olivat vielä suhteellisen edullisia. Nyt lähtöön on enää alle kaksi viikkoa aikaa ja kaikki valmistelut on tehty. Lukukausi Guangzhoun yliopistossa alkaa 1. syyskuuta ja päättyy 12. joulukuuta.

Mimmi Matalamäki
Valmiina vaihtoon


2 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, että täältä pääsee lukemaan opiskelijan tuntemuksia vaihdosta, koska itsekin olen miettinyt tuota vaihtoon lähtemistä.

    VastaaPoista