20.11.2014

Mitä on Tandem?

Haluaisitko sinä oppia rennolla meiningillä vierasta kieltä sekä uusia asioita vieraasta kulttuurista?

Tänä syksynä se oli mahdollista Hyvinkään Laureassa. Kouluumme saapui alkusyksystä vaihto-oppilaita monesta eri maasta ja koulumme oppilaat saivat upean mahdollisuuden osallistua yhdessä vaihto-oppilaiden kanssa Tandem-opintoihin. No mitä se Tandem sitten oikeastaan on?

Tandem on menetelmä, jossa kaksi oppijaa opettaa toisilleen omaa äidinkieltään ja kulttuuriaan pääasiassa kahden kesken, vapaamuotoisissa tapaamisissa. Oppimisen tapa on täysin parin valittavissa ja voi vaihdella esimerkiksi tekstien lukemisesta ja kielioppitehtävien tekemisestä yhdessä lenkillä käymiseen ja kokkaamiseen. Tilanteen mukaan englantia tai suomea voi käyttää puhekielenä jos kielitaito opittavassa kielessä on vähäinen tai olematon. Eikö kuulostakin hauskalta?

Tandem-oppiminen tosiaan on hauskaa. Tandem-parista voit saada elinikäisen ystävän ja ennen kaikkea rikastaa elämääsi kulttuurillisesti. Kynnyksesi puhua vierasta kieltä myös madaltuu. Seuraavan kerran kun Hyvinkään Laureassa vastaavaa taas järjestetään, lähde siis ihmeessä avoimin mielin mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti