23.7.2015

Avoimen AMK:n ilmoittautuminen alkaa 3.8 klo 8:00!

Tässä postauksessa avataan vähän mystistä avoin AMK -käsitettä ja sitä, miten homma käytännössä toimii. Nyt jos koskaan on siis hyvä tilaisuus päästä suorittamaan opintoja vielä tänä syksynä, vaikkei olisikaan saanut opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa! Ilmoittautuminen Laurean avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin nimittäin alkaa ensi viikon maanantaina 3.8. klo 8:00. Kaikki avoimen AMK:n opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten koneen ääressä kannattaa olla heti maanantaiaamuna, ettei vahingossakaan nuku onnensa ohi. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 10.8.2015.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat nimensä mukaisesti kaikille avoimia, eli pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia ei ole lainkaan! Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot myös hyväksytään osaksi AMK-tutkintoa, jos myöhemmin päättääkin hakea varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi Laureaan.

Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei siis itsessään johda tutkintoon. Varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi voi kuitenkin hakea erillishaussa suoritettuaan vähintään 60 opintopistettä haluttuun koulutukseen soveltuvia opintoja avoimen puolella. Kun tuo opintopistemäärä on suoritettuna, ei vaaditun pohjakoulutuksen puuttuminen ole enää esteenä tutkinto-opiskelulle.

Avoimen AMK:n opiskelijat osallistuvat pääosin opetukseen samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa, minkä vuoksi myös avoimen AMK:n opiskelijoilta edellytetään tiettyjä opiskeluvalmiuksia. Näitä ovat esimerkiksi esseevastauksen kirjoittaminen sekä riittävä kielitaito. Toiseen asteen koulutus (lukio tai ammattikoulu) on yleensä hyvä pohja korkeakouluopintoihin, mutta avoimessa ammattikorkeakoulussa se ei ole välttämätöntä.

Oli pohjakoulutuksesi siis mikä tahansa niin avoimen ammattikorkeakoulun kautta saat avattua oven myös korkeakouluopintoihin! Tästä ei korkeakoulutuksen hankkiminen paljon helpommaksi enää mene! 

Jos (tai siis kun, täähän on ihan loistojuttu) kiinnostuit niin voit lukea tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa Laurean nettisivuilta (www.laurea.fi). Kysymyksiä voi myös pudottaa tähän blogiin, me vastailemme niihin mielellämme. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti